Monday, September 25, 2006

Toinen osa: Arkea ja juhlia


Ilonan hoitaminen sujui todella hyvin. Vain pari kertaa lastenhoitajan piti tulla hoitamaan Ilonaa. Amatius opetti tyttärelleen puhumisen ja potalla käymisen. Kävelyn Ilonalle opetti Nea.

Onnellinen äiti harjoitteli innolla ruoanlaittoa suklaakoneella ja rahaakin tuli jopa 40 s. Suurimman osan suklaasta Nea kuitenkin söi itse ;D

Pian koittikin jo Ilonan syntymäpäivä. Vieraita ei kutsuttu, sillä perhe halusi pitää ihan pienet juhlat Ilonalle. :)

Tässä Ilona on ensimmäisen kerran menossa kouluun. Hän oli todella kiinnostunut koulusta ja saikin monesti kymppejä.

Eräänä päivänä Nea lähti kaupungille ja päätti ostaa huippumuoti-nimisestä kaupasta vaatteita. Rahaa kuluikin siellä melko runsaasti: 600 s.

Ilona kävi usein koulun jälkeen kaupungilla ja oli tavannut siellä ennustuseukon. Kuvassa hän kertoo ennustuseukon ihmeellisestä taikapallosta. Amatius vastasi Ilonalle: "Et sitten mene sen eukon luokse ostamaan mitään. Ties mitä se tarjoaa."

Rahaa kului ja tuli. Rahapuu oli tärkeässä asemassa Majabackoilla ja välillä vieraatkin kävi vähän näpistämässä rahaa.

"Mitä? Taasko? Eih.." Nea sanoi kun huomasi mahansa suurenevan uhkaavasti. Amatiuskin oli siitä ihmeissään,mutta oli toisesta lapsesta todella innoissaan ja kertoi siitä monesti työkavereilleen.

Lauantaiaamuna Ilona meni hakemaan postia. Sattumalta hän tapasikin hänen mielestä komean postinkantajan ja alkoi juttelemaan tämän kanssa. "Minä lähden kanssasi matkalle, kun olen iso." Ilona selitti.

Amatiuksen ollessa töissä, Ilona ja Nea remontoivat vähäsen taloa. Talosta ei tullut kuitenkaan mikään ihmeellinen, vaan vähän suurempi, kuin edellinen.

Pian oli synnytyksen aika. Kaikki muut olivat nukkumassa, eikä paljoa välittäneet tapahtumasta. Amatius kuitenkin jaksoi herätä ja kiiruhti nopeasti keittiöön.

Vauvasta tuli oikein söpö.He saivat poikavauvan ja vauvan nimeksi tuli Ilmari. Uusi tulokas sai äidinsä ihon ja hiukset ja isänsä siniset silmät :)

Koulusta tuli pari kaveria aina käymään ja Ilona tutustui heihin hyvin. Ilonan lempi leikki oli yleensä rosvo ja poliisi, jota hän leikki kavereiden kanssa.

Ilonaa ärsytti omat liikakilot, kun muut lapset olivat niin laihoja. Niinpä hän alkoi jumppaamaan radion tahdissa ja ajatteli usein olevansa jonkun ohjelman vetäjä telkkarissa.

Taas synttärit. Tällä kertaa vain Ilmarin ja taas juhlittiin synttäreitä vaan perheen kanssa.

Ilmari muuttui taaperoksi ja seuraavassa jaksossa katsotaan, miten Ilmarin hoito sujuu. :)

1 Comments:

At 10:20 AM, Blogger sickhearts said...

heips... linkittääkö???

http://legacynurmela.blogspot.com

 

Post a Comment

<< Home